专升本APP
升本考编制,就到金标尺!
请使用微信扫描二维码,登录金标尺专升本
成功弹窗点击
失败弹窗点击
警告弹窗点击
提示弹窗点击
Many people know that rubbish is a big problem on the planet Earth. What many people don’t know is that junk has become a problem in outer space too.
According to BBC News, there are more than 22,000 pieces of space junk floating around the earth. And these are just the things that we can see from the surface of the earth by telescopes. There are also millions of smaller pieces of junk that we can’t see.
Objects, like bits of old space rockets or satellites, move around the planet at very high speed, so fast that even a very small piece can break important satellites or become dangerous to astronauts. If the tiniest piece of junk crashed into a spaceship, it could damage the vehicle.
To make things worse, when two objects in space crash, they break into many smaller pieces. For example, when a U.S. satellite hit an old Russian rocket in 2009, it broke into more than 2000 pieces, increasing the amount of space junk.
To reduce additional space junk, countries have agreed that all new space tools can only stay in space for 25 years at most. Each tool must be built to fall safely into the earth’s atmosphere after that time. In the upper parts of the atmosphere, it will burn up.
Many scientists also suggest different ways to clean up space junk. In England, scientists are testing a metal net that can be fired into space junk. The net catches the junk and then pulls it into the earth‘s atmosphere to burn up. The Germans are building robots that can collect pieces of space junk and bring them back to Earth to be safely destroyed.
“The problem is becoming more challenging because we’re sending more objects into space to help people use their mobile phones and computers,” says Marco Castronuovo, an Italian space researcher.
“The time to act is now. The longer we leave the problem, the bigger it will become,” he says.
A
Environment.
B
Local News.
C
Education.
D
Fashion.
正确答案 :A
解析
本题考查推理判断。
根据全文可知,本篇主要讲的是太空垃圾的危害及相关解决措施,涉及到环境和环保问题,所以更可能在报纸的环境板块看到这篇文章。
A项:Environment. 环境。符合题意,故选A。
B项:Local News 地方新闻。不符合题意,故排除。
C项:Education. 教育。不符合题意,故排除。
D项:Fashion. 时尚。不符合题意,故排除。
故本题答案为A。
相关题集
相关试题
41. According to the passage, which of the following about the second Sunday in May is NOT true?
7.
( ) 12. The fish which are caught by a fisherman in South America may be made into pet food.
34. Don’t bother to look for my umbrella; it will ____ some day.
36. What does the underlined word “these” in Paragraph 2 refer to?
43. Choose the right time order of the following events.a. The first Father’s Day was observed.b. Mother’s Day was proclaimed a day for national observance.c. Father’s Day became a day for national observance.d. The idea of honoring fathers was brought up.
26. You might keep those old jam bottles. You never know ___ you might need them.
16. Experiments of this kind ____ in both the U.S. and Europe well before the Second World War.
50.The organizing committee of the exhibition is 50 .
57. 如果大家都能按照规则行事,我们的社会将会变得更加繁荣昌盛。
59. 如今很少有人买CD了,因为可以很方便地从网上下载流行歌曲。
46.The exhibition begins on 46 and lasts for 5 days.