专升本APP
升本考编制,就到金标尺!
请使用微信扫描二维码,登录金标尺专升本
成功弹窗点击
失败弹窗点击
警告弹窗点击
提示弹窗点击
Public Library
If you put all the books you own on the street outside your house, you would expect them to disappear in a flash. But one man in Manila tried it and found that his collections grew. Hernando Guanlao is a cheerful man in his early 60s, with a strong passion—books. They’re his pride and joy.
Guanlao has set up an informal library outside his home in central Manila to encourage his local community to share his joy of reading. The idea is simple: Readers can take as many books as they want, for as long as they want, even permanently. It’s a policy that you might assume it would end very quickly— with Guanlao having no books at all.
But in fact, in the 12 years he’s been running his library and he’s found that his collection has grown rather than diminished, as more and more people donate books to the cause.
Guanlao started his library in 2000, shortly after the death of his parents. He was looking for something to honor their remembrance (回忆), and that was when he got the idea of promoting the reading habit he’d inherited (继承). “I saw my old textbooks upstairs and came up with the idea of having the public use them,” he says. So he put the books outside the door of his house to see if anyone wanted to borrow them. They did, and they brought the books back with others to add to the collection. The library was born.
Somehow, every day, a steady stream of people find their way there to browse (浏览) and to contribute. But it’s people like Celine who sustain (支撑) the library. She lives down the road from Guanlao, which gives her opportunity to help by regularly visiting with big bags of books. She says she loves the concept because Filipinos—certainly those who are not particularly wealthy—have limited accesses to books. “Considering the income here, I think parents have other priorities(优先考虑的事情).”
As we sit outside Guanlao’s house watching people browse through the collection, he tells me why he thought it was worth spending all his time— even to the point of giving up his job and surviving purely on his savings— to maintain the library. He has also given several boxes of books to a man trying to set up a similar project outside Manila. “You don’t do justice to these books if you put them in a cabinet or a box,” he says. “A book should be used and reused. It has life, and it has a message. As a book caretaker, you become a cheerful man.”
A
by comparing two different libraries
B
by saying something against the people in his community
C
by talking about your reaction if you put all the books outside your house
D
by putting all his books in the open air
正确答案 :C
解析
本题考查推理判断。
根据题干关键词 “in the first paragraph” 定位到的第一段第一二句 “If you put all the books you own on the street outside your house, you might expect them to disappear in a flash. But one man in Manila tried it and found that his collections grew.” 可知,如果你把你所有的书都放在你家外面的街上,你可能会觉得它们会在一瞬间消失。但是马尼拉的一个人尝试了一下,却发现他的收藏越来越多。作者在后文谈论了Hernando Guanlao在自家房子外建立图书馆的事迹。由此可推断,作者在第一段通过谈论Hernando Guanlao的经历来引出本文的主题。
C项:by talking about Hernando Guanlao’s remarkable experience. 通过谈论Hernando Guanlao 的非凡经历。符合题意,故选C。
A项:by comparing two different libraries. 通过比较两个不同的图书馆。不符合题意,故排除。
B项:by saying something against the people in his community. 通过说一些反对他社区人民的话。不符合题意,故排除。
D项:by supporting a courageous idea. 通过支持一个大胆的想法。不符合题意,故排除。
故本题答案为C。
相关题集
相关试题
41. Who set the fashion trends?
( )14. You can give your address, phone number and bank account to those you are talking with.
47.Prioritise your emails according to the sender, subject and ___47____.
20. By the time the fire engines arrived, the house ____ to the ground.
37. When Guanlao set up his library outside his house, he hoped that ____.
64. 散步有益于健康,我相信这一点对年轻人尤其重要。
66. In recent years, an increasing number of college students are involved in various volunteering causes. There is no denying that volunteers make great contributions to society. On the one hand, in any big events such as Beijing Olympic Games and Shanghai World Expo, human resources are surely in great demand. Whatever a volunteer can do is helpful for the event. On the other hand, students can reap great benefits from volunteering work. Various experiences in their volunteering practice guarantee their brighter future career.
Conversation 28.
23. Only after food has been dried or canned ____ for later consumption.
( )55. Continuing Education can be delivered in a number of forms.
62. 非常感谢您对这个项目的技术援助。
Part Ⅰ Listening Comprehension ( 15 Points )Directions: This part is to test your listening ability. It consists of 3 sections.Section ADirections: This section is to test your ability to understand short dialogues. There are 5 recorded dialogues in it. After each dialogue, there is a recorded question. Both the dialogues and questions will be spoken only once. When you hear a question, you should decide on the correct answer from the 4 choices marked A, B, C and D given in your test paper. Then you should mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.1.