专升本APP
升本考编制,就到金标尺!
请使用微信扫描二维码,登录金标尺专升本
成功弹窗点击
失败弹窗点击
警告弹窗点击
提示弹窗点击
People in the United States honor their parents with two special days: Mother’s Day, on the second Sunday in May, and Father’s Day, on the third Sunday in June.
Mother’s Day was proclaimed a day for national observance by President Woodrow Wilson in 1914. Anna Jarvis from Grafton, West Virginia, had started the idea to have a day to honor mothers. She was the one who chose the second Sunday in May and also began the custom of wearing a carnation.
In 1909, Mrs. Dodd from Spokane, Washington, thought of the idea of a day to honor fathers. She wanted to honor her own father, William Smart. After her mother died, he had the responsibility of raising a family of five sons and a daughter. In 1910, the first Father’s Day was observed in Spokane. Senator Margaret Chase Smith helped to establish Father’s Day as a national commemorative day, in 1972.
These days are set aside to show love and respect for parents. They raise their children and educate them to be responsible citizens. They give love and care.
These two special days are celebrated in many different ways. On Mother’s Day, people wear carnations. A red one symbolizes a living mother. A white one shows that the mother is dead. Many people attend religious services to honor parents. It is also a day when people whose parents are dead visit the cemetery. On these days, families get together at home, as well as in restaurants. They often have outdoor barbecues for Father’s Day. These are days of fun and good feelings and memories.
A
It is a day to show love to mothers.
B
It is a day to wear carnations.
C
It is a day for people to visit the cemetery.
D
It is a day for many people to attend religious services.
正确答案 :C
解析
本题考查事实细节。
根据第一段 “...Mother’s Day, on the second Sunday in May...” 和第四段第一句 “These days are set aside to show love and respect for parents.” 可知,五月的第二个星期日是母亲节,且母亲节和父亲节是用来表达对父母的爱和尊敬的。根据最后一段第二句 “On Mother’s Day, people wear carnations.” 可知,人们在母亲节这一天会佩戴康乃馨。根据最后一段第五六句 “Many people attend religious services to honor parents. It is also a day when people whose parents are dead visit the cemetery.” 可知,许多人参加宗教仪式来纪念父母。这一天也是父母去世的人去墓地的日子。
C项:It is a day for people to visit the cemetery. 这是人们参观墓地的日子。只有父母去世的人才会在这一天去墓地,所以这并不是在母亲节大家都会做的事。符合题意,故选C。
A项:It is a day to show love to mothers. 这是一个向母亲表达爱的日子。说法正确。不符合题意,故排除。
B项:It is a day to wear carnations. 这是戴康乃馨的日子。说法正确。不符合题意,故排除。
D项:It is a day for many people to attend religious services. 许多人在这一天参加宗教仪式。说法正确。不符合题意,故排除。
故本题答案为C。
相关题集
相关试题
18. We all agree that a long dress is appropriate _____ a formal wedding.
49. , drink-making techniques, equipment and packaging are exhibited in the exhibition.
32. You have been working on this morning. It‘s time you ____ .
65. 尽管互联网技术现在已经十分先进,但是在一些发展中国家互联网在普通用户中还远远没有普及。
2.
61. 真正的友谊就像健康一样,失去了才觉得宝贵。
Section CDirections: In this section you will hear a recorded short passage. After the passage, there are five statements. The passage will be spoken three times. You are required to decide whether the sentences are True or False. Mark A ( for TRUE ) if the statement agrees with the information given in the passage; mark B ( for FALSE ) if the statement contradicts the information given in the passage. Then you should mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center. Now the passage will begin.( ) 11. Two thirds of the countries of the world are very rich, and one third are very poor.
19. Only when your identity has been checked ____.
16. Experiments of this kind ____ in both the U.S. and Europe well before the Second World War.
20. The new stadium being built for the next Paralympic Games will be ____ the one that has been destroyed.
1听力
( )54. It’s impossible for us to avoid the economic crisis, so we have to learn to live through it.