专升本APP
升本考编制,就到金标尺!
请使用微信扫描二维码,登录金标尺专升本
成功弹窗点击
失败弹窗点击
警告弹窗点击
提示弹窗点击
Robot Revolution? Scientists Teach Robots to Learn
Would a robot serving you coffee in bed make waking up easier on weekend mornings? Could a household robot help an elderly relative who is living alone? How would you like to climb into a robotic car and eat breakfast with kids while you’re all driven to school and work?
These scenarios (情况) may sound like science fiction, but experts say they‘re a lot closer to becoming reality than you probably think.
Brown University roboticist Chad Jenkins expects a near-term robot revolution that will echo the computing revolution of recent decades. And he says it will be driven by enabling robots to learn more like humans do—by watching others demonstrate behaviors and asking questions.
“The robots you’re seeing now mostly are analogous (相似的) to the mainframe computer of the 1970s,” Jenkins said. “But you’re starting to see things develop. The vacuum cleaners (真空吸尘器), the drones (无人机), those are the initial steps,” he said, referring to iRobot Roomba vacuum cleaner, which has autonomously cleaned millions of homes since its 2002 debut (初次露面). “And these platforms are going to get cheaper while becoming more capable and more compact,” he added.
And entrepreneurs like Dmitry Grishin, founder of a major Russian investment firm dedicated to personal robotics, have taken notice. He says the industry could be worth $18 billion by 2015.
And to really transform, roboticists say, robots will have to evolve from machines that can perform only the tasks that they’re programmed to do into automatons that can truly learn. That’s because it’s impossible to pre-program a robot for everything it will encounter in the ever-changing real world.
“If you look at where robots are successful right now, it’s primarily in applications where the environment is very controlled, like an assembly line where everything is the same, or in the hands of experts with PhDs, where we see them on Mars,” said Chernova.
“To really get them to handle the complexities of our real world,” she said, “they are going to have to be customized on site. It‘s not going to happen tomorrow, but it’s very close.”
Such a leap could help bring robots into the mainstream.
A
They drones are the initial steps of the robot revolution.
B
The robot platforms are going to be invaluable.
C
Robots will learn more like humans do in the future.
D
Robots can work successfully where the environment is very controlled.
正确答案 :B
解析
本题考查事实细节。
根据第四段 “The vacuum cleaners (真空吸尘器), the drones (无人机), those are the initial steps” 可知,真空吸尘器和无人机都属于机器人革命的起步阶段。根据第四段最后一句 “And these platforms are going to get cheaper while becoming more capable and more compact.” 可知,这些平台将变得更便宜,同时变得更强大、更兼容。根据第三段第二句 “And he says it will be driven by enabling robots to learn more like humans do—by watching others demonstrate behaviors and asking questions.” 可知,通过观察其他人的行为表现和提问来使机器人更像人类会推动机器人革命。根据倒数第三段 “If you look at where robots are successful right now, it’s primarily in applications where the environment is very controlled” 可知,你看看现在机器人在哪些方面运用得很成功,主要是在环境受到严格控制的应用中。
B项:The robot platforms are going to be invaluable. 机器人平台将是无价的。这个说法是错误的。符合题意,故选B。
A项:They drones are the initial steps of the robot revolution. 他们的无人机是机器人革命的第一步。这个说法是正确的。不符合题意,故排除。
C项:Robots will learn more like humans do in the future. 在未来,机器人将更大程度上像人类一样学习。这个说法是正确的。不符合题意,故排除。
D项:Robots can work successfully where the environment is very controlled. 机器人可以在环境受到严格控制的情况下成功工作。不符合题意,故排除。
故本题答案为B。
相关题集
相关试题
58. 安对他们做出的决定感到特别高兴。
67. 说明:下图是关于网络购物原因的调查结果,假定你是调查员,请根据下图信息拟写一份书面汇报。Reasons for Shopping Online[img=39855578777.png]
( )13. People living in cities also enjoy the stores and restaurants, the movie theater, and the crowds.
( )12. People living in cities like quiet, the clean air and the beautiful healthy surroundings.
Part Ⅰ Listening Comprehension ( 15 Points )Directions: This part is to test your listening ability. It consists of 3 sections.Section ADirections: This section is to test your ability to understand short dialogues. There are 5 recorded dialogues in it. After each dialogue, there is a recorded question. Both the dialogues and questions will be spoken only once. When you hear a question, you should decide on the correct answer from the 4 choices marked A, B, C and D given in your test paper. Then you should mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.1.
( )53. Summer jobs and internships can increase your chances of getting a great job.
29. I have kept that picture ____ I can see it every day, as it always reminds me of my university days in London.
( )14. People in the country never go to the city.
56. 实施儿童保健项目需要资金。
65. 我们觉得似乎跟不上计算机技术的快速发展。
4.
25. That T-shirt was so tight that he decided to have it ____.