专升本APP
升本考编制,就到金标尺!
请使用微信扫描二维码,登录金标尺专升本
成功弹窗点击
失败弹窗点击
警告弹窗点击
提示弹窗点击
Task 1
Directions: After reading the following passage, you will find 5 questions or unfinished statements numbered 36 to 40. For each question or statement there are 4 choices marked A, B, C and D. You should make the correct choice and mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center.
The faces of elderly, happily-married people sometimes resemble each other. Dr, Al- ken studied a number of couples who had been married for at least twenty-five years. Each couple provided two photographs—one photo for each partner at the time of their marriage and another photo of each partner twenty-five or more years later. All background was cut from the photos to remove any clues. The photos were then displayed in groups: a random grouping of the persons at the time of their marriage and another random grouping of the same persons who took photographs later. Some judges were asked to pick out the partners. They failed totally with the first group. Their judgments were no better than chance. But with the photos taken twenty-five or more years after the marriage, the judges were quite successful at deciding who was married to whom. They were particularly successful with the most happily-married couples.
Dr. Aiken believes there are several reasons why couples grow alike. One reason has something to de with imitation. One person tends to copy or do the same as someone else without knowing it. He says human beings imitate the expressions of the aces of their loved ones. Another possible reason, he says, is the common experience of the couples. There is tendency for people who have the same life experience to change their faces in similar ways. For example, if a couple suffered a lot from sad experiences, their faces are likely to change in a similar way.
A
tell how couples like each other
B
show the life experience of husband and wife
C
explain why couples grow alike
D
describe the study on a number of married people
正确答案 :C
解析
40.【金标尺解析】文中第一句研门见山地指出“The faces of elderly, happily-married people sometimes resemble each other.”在最后一段作者又列出了夫妻长得相像的几种原因,之后又列举了夫妻长得相像的实例,所以可以得出结论,作者写这篇文章的目的是为了说明为什么夫妻会长得相像,因此正确答案应该是C。
相关试题
36. Dr. Aiken cut the background from the photos for the purpose of______.
( )12. The company was set up 15 years ago.
50. Try to eat light and avoid greasy,______ and salty food because it adds toxins to the body.
60.如今人们有了更多的闲暇时间,因而对各种服务的需求增长得如此快。
Section C Directions: In this section you will hear a recorded short passage. After the passage, there are five statements. The passage will be spoken three times. You are required to decide whether the sentences are True or False. Mark A (for TRUE) if the statement agrees with the information given in the passage; mark B (for FALSE) if the statement contradicts the information given in the passage. Then you should mark the corresponding letter on the Answer Sheet with a single line through the center. Now the passage will begin.( )11. The product of company is the bicycle.
23. If we ______ adequate preparations, the conference wouldn’t have been so successful.
20. Please send us all the information ______ you have about the candidate for the position.
Conversation 29.
30. Scientists have obtained more evidence ______ plastic is finding its way into the human body.
17. He was very busy yesterday; otherwise, he _____ to the meeting.
28. I have heard a lot of good things about you ______ I came back from abroad.
3.